Новината за цветнокожа актриса, която да изиграе Ариел в предстоящия римейк на Disney на "Малката русалка", първоначално беше посрещната с остри реакции. Хали Бейли, избрана да влезе в главната роля, наскоро разкри какво ѝ е помогнало да преодолее негативизма по това време.

"Малката русалка", Хали Бейли, Мелиса Макарти, Хавиер Бардем и още подробности за филма на Disney

Disney потвърди: това ще е Малката русалка

В която има и Хавиер Бардем

"Искам малкото момиче в мен и малките момичета като мен, които гледат, да знаят, че са специални и че трябва да бъдат принцеси във всяко едно отношение", заявява тя пред Variety. "Няма причина да не бъдат. Имах нужда от подобно уверение."

Бейли връща лентата назад и се замисля как би се почувствала като по-малка, ако анимационната Ариел от класиката на Disney от 1998 г. е приличала на нея.

"По какъв начин щеше да ми подейства, как би променило увереността ми, вярата ми в мен", коментира тя. "Нещата, които изглеждат толкова малки за всички останали, за нас са толкова големи."

Успокоение и подкрепа тя получава от нейните баба и дядо. Двамата разказват на внучката си как са се справяли с расизма и дискриминацията през целия си живот.

"Беше вдъхновяващо и красиво да чуя техните насърчителни думи: Не осъзнаваш какво означава това за нас, за нашата общност, за всички малки цветнокожи момичета, които ще видят себе си в теб", припомня си тя думите им.

Хали е втората чернокожа актриса, коронясана за принцеса на Disney. Тиана от "Принцесата и жабокът" е първата афро-американска принцеса на легендарната компания. Героинята в анимацията, която излезе през 2009 г., е озвучена от цветнокожата Аника Нони Роуз.

Как биха изглеждали някои Disney героини, ако бяха индийки

Как биха изглеждали някои Disney героини, ако бяха индийки

Как една гримьорка се превърна в принцеса

Премиерата на игралната версия на "Малката русалка" се очаква през следващото лято.