Хали Бери и мъжко момиче и самият факт, че не само режисира, но и участва в Bruised е доста показателен. Защото това е филм, с който не всяка актриса и жена би се справила.

Хали Бери, Bruised и какво е накарало актрисата да режисира филма

Какво накара Хали Бери да застане и зад камерата на Bruised

Ново амплоа за актрисата

Но Бери е силна, защото животът я е научил да бъде такава. В подкаста на NPR - Fresh Air, актрисата говори за сложните взаимоотношения, които е имала с баща си - Джером Бери, който почина през 2003 г. 

Хали Бери казва, че насилието е присъствало в детството ѝ, защото баща ѝ е бил алкохолик и физическия, и психическия тормоз са били част от ежедневието на семейството. Но в крайна сметка е успяла да му прости за всичко.

Разбира се, процесът е бил дълъг и е трябвало време, за да се случи. Бери твърди, че е използвала услугите на духовен лечител, който ѝ е помогнал да излекува раните си и да прости на Джером.

Дори е започнала да смята, че баща ѝ се е превърнал в човека, който е бил, защото не е получавал достатъчно любов и наставления, когато самият той е бил дете. "Не се е родил агресивен алкохолик, който няма контрол над себе си. Превърнал се е в такъв заради всичко, на което бил изложен, или не е бил изложен."

Уил Смит, автобиографията му Will и и признанията му, че е искал да убие баща си Уилям

Кога и защо Уил Смит е искал да убие баща си

Нова порция откровения от страна на актьора

Хали Бери отдава част от родителските грешки, които и баща ѝ е допуснал, и неговите родилите с него, на травмата от робството, която смята, че се е предавала през поколения, пише People.