Само след няколко дни в Netflix ще бъде пуснат филмът Bruised, с който Хали Бери ще направи съвсем официално режисьорския си дебют.

Bruised, Хали Бери, Netflix и трейлър на режисьорския дебют на актрисата

Хали Бери ще раздава юмруци и ритници

Трейлър на филма Bruised

Той всъщност имаше своята премиера още през миналата година на кинофестивала в Кан, но едва сега ще можем да го видим. През изминалия уикенд филмът имаше още една премиера на AFI Fest, където пред People Бери разкри защо е избрала точно Bruised за своя режисьорски дебют.

Според актрисата още преди много време ѝ е било казано, че ако иска да застане сериозно зад камерата и да режисира, то трябва да го прави с филми, които обича и вътрешно разбира. И Бери твърди, че обича света на бойните изкуства и го разбира. Разбира също така какво е да си жена, която се бори, за да оцелее.

"Знам какво е да правиш грешки и какво е да искаш още един шанс", добавя Бери. Във филма актрисата влиза в ролята на бившата ММА звезда Джаки Джъстис, която е решена отново да се върне сред най-добрите, когато в живота ѝ се появява синът ѝ, когото тя е изоставила преди години.

Пред Ейва ДюВерней Хали Бери споделя, че е искала филмът да бъде режисиран от жена и се е срещала с няколко потенциални кандидатки. В крайна сметка обаче е усетила, че нито една от тях не е вижда филма така, както тя си го представя.

Бери казва, че те са виждали и усещали драмата, но не са били фенове на бойните изкуства, а именно те са важна част от историята. И така една вечер приятелка на актрисата я е попитала защо самата тя не се нагърби със задачата. И след обстойно обмисляне е решила да се пробва, макар и никога досега да не е сядала на режисьорския стол.

Хали Бери, Bruised и счупването на две ребра по време на снимките

Филмът, заради който Хали Бери е пострадала

Две счупени ребра не са спрели актрисата

След като е съобщила решението си, Бери не е срещнала никаква съпротива от страна на другите продуценти на филма. Bruised е в Netflix от 24 ноември.