Откакто миналта година се появи официалният тийзър на "Малката русалка", русалки сякаш се появиха навсякъде. Тъмната естетика на косата, кожата, ноктите се превърна в доминираща тенденция. А сега можем да добавим към списъка и грима на Хейли Бийбър, вдъхновен от стилистиката на филма и препращащ към 80-те години на миналия век.

Интимният живот на Хейли Бийбър и Ким Кардашиян - признания в Who's in My Bathroom

Там, където и Хейли Бийбър, и Ким Кардашиян са правили секс

Падат си по адреналина

Преди дни моделът сподели в своя Instagram поредица от снимки, показваща гримираните ѝ в океанско синьо очи, към които тя тематично прибави поредица от емотикони на делфини и сини пеперуди.

Стайлингът, направен от нейният гримьор и дългогодишен сътрудник Лия Дарси, се откроява с контрасти: загорялата, леко тъмна кожа на Хейли, на която изпъкват бебешко сините очи - в които сякаш може да видим топлите тропически води на Карибите или горещ извор в заснежените планини - и прилепналата бяла рокля.

Устните са леко подчертани в неутрално розово, което подхожда на ружа, придаващ дискретен оттенък на скулите. Целият блясък е завършен със семпла прическа, направена от фризьорката Аманда Лий.

Ефектната бяла рокля, със силно изрязан гръб Хейли е съчетала с висящи диамантени обеци, няколко блестящи пръстена и, за да подхожда на очите, светло синя плюшена чанта.

Хейли Бийбър не е първата популярна личност, която приема "водната" тенденция в грима на очите.

Сидни Суийни носеше почти идентичен цвят сенки на филмовия фестивал в Кан, който подхождаше на роклята ѝ Miu Miu и косата ѝ, събрана във небрежен кок, вдъхновена от стила на Памела Андерсън.

Близката приятелка на Бийбър - Кендъл Дженър, също се бе спряла на бебешко сините очи, а Тейлър Суифт дори се прочу с тях на обложката на албума Midnights, пише Byrdie.