От смъртта на принц Филип минаха почти два месеца и животът в кралския двор сякаш продължава постарому, но не съвсем. Елизабет Втора остана без своя верен другар, който бе плътно до нея повече от 70 години. А събитията в памет на херцога на Единбург продължават.

Кейт Мидълтън, принц Филип и ще бъде ли херцогинята на Кеймбридж негов достоен заместник

Кейт - достоен заместник на принц Филип

Истинското богатство на кралското семейство

Според информация, разпространена от The Sun, кралицата е дала разрешението си за провеждането на специална изложба в замъка Уиндзор по повод стотната годишнина от рождението на принц Филип на 10 юни.

Експозицията ще включва различни предмети, свързани с ежедневието му, както и с важни моменти от живота му, сватбата с Елизабет Втора, кариерата му на военен и благотворителната дейност, която развиваше.

Снимка 526425

Източник: GettyImages

Засега е ясно, че кралицата няма да прави официално откриване на изложбата, експонатите в нея ще бъдат подбрани от персонала на двореца и на кралския тръст, а на нея ще бъде предложена възможността да я разгледа насаме. 

Елизабет Втора, принц Филип и какво ще получи кралицата след смъртта на съпруга си

Какво наследи кралицата от принц Филип

Не всичко е пари

Това не е първата изложба, посветена на живота и делото на принц Филип. Предишната бе по повод 90-годишнината му и отново бе организирана от кралския тръст, който се грижи за опазването на важни предмети и артефакти, собственост на членовете на кралското семейство.