И приживе, и след смъртта на принц Филип, името му остава нарицателно за живот в служба на другите - най-вече на кралицата. Той загърбва живота си на успешен военен и седем десетилетия живее в сянката на своята съпруга, винаги няколко крачки зад нея.

Кралица Елизабет Втора, принц Филип и снимката им, за която всички говорят

Снимката на кралицата и принц Филип, за която всички говорят

Истински и непринудени

Но всички, които го познават, знаят колко много усилия изисква това и че малцина са склонни на подобна жертва.

След като остана без вярната си опора в живота и след като навърши 95 години, става все по-възможно Елизабет Втора да се оттегли от кралските си задължения. В този случай принц Чарлз ще стане неин регент до смъртта й.

Снимка 505173

Източник: GettyImages

Но противоречивата му репутация и това, че върви в комплект с Камила Паркър, която ще стане негов консорт, не се нрави на голяма част от британците. Никой не е забравил за принцеса Даяна, за изневерите, за трагичната й смърт, както и за последвалия втори брак на сина на кралицата. И сякаш прошка никога няма да има.

Точно обратното пък е мнението за принц Уилям и Кейт Мидълтън - голямата надежда на кралския двор. За тях, както и за принц Филип, говори кралският коментатор Сара Вайн пред Daily Mail.

Според нея, кралският двор извади истински късмет с херцогинята на Кеймбридж. След десетилетия на брачни раздори и "погрешни преценки" в редиците му има човек, който е готов да жертва себе си в името на службата, да бъде кралски консорт с визия и интелигентност, да гледа глобално, отвъд своите нужди.

Снимка 515555

Източник: GettyImages

Красивото момиче, което привлича погледа на принц Уилям преди 20 години, днес е уверена жена, грижовна майка, работеща херцогиня, оратор, излъчващ спокойствие, и не на последно място - пример за стил и класа. И нищо повече не можем да искаме от Кейт, защото тя е всичко, от което кралският двор се нуждае, особено след смъртта на принц Филип.

Поведението на Мидълтън винаги е премерено. Тя може да изглежда строга и придържаща се стриктно към протокола, но същевременно излъчва топлина и грижовност, кара хората да се чувстват близки до нея. Със своите стил и уравновесеност, тя винаги внася лъч светлина - както направи и на погребението на херцога на Единбург.

Кейт Мидълтън, погребението на принц Филип и тайното послание на херцогинята на Кеймбридж

Скритото послание на Кейт

Отново точно в целта

Кейт неведнъж показа, че е готова да жертва собствените си интереси в името на общото добро. Както например преглътна обидата от признанията на Меган пред Опра Уинфри и не се отказа от мисията си да сдобри братята Уилям и Хари.

Снимка 511725

Източник: GettyImages

И със сигурност не за първи или последен път й се налага да премълчава, защото знае, че така е редно. Тя никога не е искала да бъде в ролята на жертва, не е търсила съжаление, дори и в най-трудните си мигове. А според Вайн, "тихата искреност на доброто сърце на херцогинята на Кеймбридж" е това, което я описва най-добре.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън и по какво херцогинята на Кеймбридж напомня на принцеса Даяна

Уроците, които Кейт научи от Даяна

Коя е тихата й сила

Кейт е с ясното съзнание, че да бъде съпруга на крал е голяма отговорност и още по-голяма жертва. Но тя вече уверено върви по този трънлив път и доказва, че никоя трудност не е способна да я откаже. Затова сме сигурни, че когато стигне до върха, ще блести по-ярко от всякога.