От четирите излъчени епизода на "Еуфория" определено става ясно, че сериалът на HBO не ни спестява абсолютно нищо от тийнейджърската реалност.

„Еуфория“, Зендая, HBO и какво да очакваме от сериала

Какво да очакваме от „Еуфория“

Новият сериал на HBO ни развежда из тъмните дебри на тийнейджърското съзнание

За тези епизоди успяхме да опознаем до известна степен героите и в часност Джулс, в чиято роля виждаме модела Хънтър Шейфър. Образът ѝ е доста интересен, но не само защото е трансджендър момиче, което се опитва да открие себе си. Той е и поредното доказателство за достоверността на "Еуфория" и това, че ни потапя в реалността на днешните тийнейджъри, дори да се налага да бъде брутален на моменти.

Образът на Джулс показва и през какво преминават хиляди млади хора всеки ден, които са объркани и търсят себе си. Това, че е родена като момче, но иска да бъде момиче може би приковава вниманието веднага. Но отвъд това Джулс остава едно дете, което е объркано и се сблъсква с всички трудности, с които и един обикновен тийнейджър.

Развиваща ѝ се връзка с Ру (Зендая) пък е още един нюанс от образа ѝ, който със сигурност кара много хора да ѝ симпатизират. Тук обаче ще скъсаме (но не напълно) със сериала, за да обърнем внимание на модела Хънтър Шейфър, чиято е заслугата Джулс да ни е толкова симпатична.

Както вече казахме, новата приятелка на Ру е трансджендър момиче, а интересното е, че и самата актриса е такава. Споменавайки актриса, няма как да не кажем, че Джулс е първата роля, която Шейфър играе, защото преди това тя няма никакъв опит в света на киното.

"Еуфория", Зендая и как сериалът предизвиква хората

Как "Еуфория" предизвиква хората

Има и друго за гледане - освен феноменалната Зендая

Хънтър Шейфър е на 20-години, родена е в Северна Каролина, но след като завършва училище се мести в Ню Йорк. Там тя прави първите си стъпки като модел и според Cosmopolitan е участвала в ревюта на марки като Versus Versace, Helmut Lang и Miu Miu.

Пред The New York Times моделът споделя, че се опитва да използва вниманието, което ѝ се обръща заради работата ѝ, за да промени създадената представа за половете.

Хънтър Шейфър не приема себе си като активист, който тръби, че е трансджендър, но въпреки това подкрепя LGBTQ+ общността. Доказателство за това е, че през 2016 г. става част от група хора, които завеждат дело срещу щата Северна Каролина. Причината е прокарания закон, който задължава хората да използват обществените тоалетни според пола, с който са родени.

Понеже "Еуфория" е първият ѝ досег с индустрията, първоначално моделът дори смята, че ролята ѝ е дадена, защото чисто физически може най-добре да представи образа Джулс, а не заради някакви актьорски умения. Преди да започнат снимките за сериала Шейфър е взела няколко урока по актьорско майсторство, за да не бъде напълно неподготвена.

Пред Entertainment Weekly тя споделя, че е радостна от възможността да представи образа на Джулс, защото по този начин историята на персонажа, който е олицетворение на много други тийнейджъри, ще може да достигне до много хора и по някакъв начин да промени мисленето и нагласите им.

Зендая, „Еуфория“ и какво послание отправя сериалът на HBO

Зендая и предизвикателствата на „Еуфория“

Суровият свят на един от най-коментираните сериали в момента

А химията, която има между Джулс и Ру в сериала, е и извън него, защото се оказва, че Зендая е очарована от Хънтър Шейфър и това какъв човек е тя.