Проблемът със замърсяването е сериозен, но за щастие все повече хора му обръщат внимание и правят каквото могат, за да се справят с него.

Джейсън Момоа, замърсяването, алуминият и защо актьорът се обръсна

Защо Джейсън Момоа се раздели с брадата си

Супергерой за пример

Такъв пример е Джейсън Момоа, който по-рано тази година привлече вниманието към себе си като обръсна брадата си. Аквамен искаше да ни убеди, че не бива да използваме пластмасови бутилки, а такива от алуминии, защото той е 100% рециклируем и може да се използва многократно.

Именно сериозната ангажираност на Момоа с каузата едва не го скара с Крис Прат. Или по-точно интернет едва не ги скара.

Прат публикува снимка от фитнеса, с която анонсира партньорството си с Amazon. На въпросната снимка обаче Прат държи пластмасова бутилка с вода. Това накара колегата му Джейсън Момоа да коментира шеговито, че го обича, но трябва веднага да спре да използва пластмасови бутилки за еднократна употреба.

Интернет и социалните мрежи само това и чакаха и веднага заподозряха, че двамата са се скарали. За да покаже, че всичко е наред, Момоа публикува снимка с двамата си сина и Крис Прат. Под нея актьорът написа, че той и децата му много го обичат и съжалява, че коментарът му се е приел зле.

Джейсън Момоа, GQ Австралия, Мъж на годината и какво е да си баща

Джейсън Момоа е мъжът на годината

Момоа е на върха и на корицата на GQ Австралия

Джейсън Момоа пише, че не е имал лоши намерения, просто е много вглъбен в идеята да се изхвърлят от употреба пластмасовите бутилки. Дори призова Крис Прат да използва партньорството си с Amazon, за да създаде рециклируема бутилка за вода, която всеки да може да си купи и по този начин да защити планетата.