В редките случаи, когато братът на Кейт Мидълтън използва социалните мрежи, е, за да сподели снимки с любимите си кучета. А те са не просто домашни любимци, но и рекламни лица на компанията му за кучешка храна Ella & Co.

Джеймс Мидълтън и защо кръсти новия си голдън ретрийвър Бърти в памет на кралица Елизабет Втора

Как братът на Кейт Мидълтън почете кралицата

Джеймс Мидълтън и любимото му хоби

Двете последни публикации на Джеймс Мидълтън обаче не са от най-радостните. В края на миналата седмица той съобщи за смъртта на Ела - кокершпаньолът, който в последните 15 години е плътно до него.

"Ела прекара кратка болест, издъхна в ръцете ми вкъщи и е погребана в градина при Тили. Тази снимка е направена няколко часа преди да почине", пише 36-годишният Мидълтън в публикацията, в която са включени две снимки на Ела.

Кучето е особено специално за Джеймс, защото го придружава по време на терапевтичните му сесии, след като е диагностициран с психическо разстройство. "Бих казал дори, че дължа на Ела живота си, а тя не знае за това", разказва той пред People.

На Ела е кръстена и компанията му за кучешка храна, която той основава през 2020 г. На сайта на Ella & Co покойният кокершпаньол е описан като "мой учител, терапевт и най-добър приятел".

Джеймс Мидълтън, депресията и как братът на Кейт Мидълтън се бори с психичното заболяване

Безкрайната битка на брата на Кейт Мидълтън

Не му е лесно, но не се отказва

В последната си публикация Джеймс Мидълтън призовава всеки, който му съчувства за смъртта на Ела, да дари средства за организацията Pets as Therapy, която използва домашни любимци, за да облекчава състоянието на хора в домове за специални грижи, болници, хосписи, училища и затвори.