След като преди около година сподели за личната битка, която води с клиничната депресия, Джеймс Мидълтън, по-малкият брат на Кейт, херцогинята на Кеймбридж, сега проговоря отново по темата.

Джеймс Мидълтън, борбата с депресията и признанието на брата на Кейт Мидълтън

Най-трудната битка на Джеймс Мидълтън

Продължава и до днес

Този път той споделя как протича ежедневието му и какви са начините, с които се справя с психичното заболяване.

Най-важното според него е човек да намери възможност да подобри настроение в моментите, в които се чувства потиснат и отпаднал. И да се занимава с това, което му доставя най-голямо удоволствие.

За Джеймс например това е дълга разходка на открито със своите любими шест кучета. Именно това и направи той преди година, когато просто се отправи към националния парк Lake District в Северозападна Англия, без да уточнява на никого къде точно отива, или колко време ще пребивава там. А единствената му компания бяха неговите домашни любимци.

"А ако нямате куче, бихте могли просто да станете доброволец в някой местен приют за животни", споделя Джеймс Мидълтън. "Повечето благотворителни организации се нуждаят от доброволци, които да помагат с кучетата. Защото, понякога, само на животните човек може да сподели най-мрачните мисли и да бъде сигурен, че те няма да стигнат до никой друг. Това е един вид освобождаване."

Като публична личност, 35-годишният Джеймс се е заел с каузата, свързана с превенциите и борбата за психичното здраве. И освен че често говори за начините, по които човек може да се бори с подобен тип заболявания, самият той е добър пример. Защото не се поколебава да потърси професионална помощ в моментите, в които наистина е изпитвал нужда от това, пише Hello.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън и подаръкът от Джеймс Мидълтън

Новото попълнение в семейството на Уилям и Кейт

Четириногият подърк на Джеймс Мидълтън към херцога и херцогинята

А членовете на семейството му са го подкрепяли винаги. Включително сестра му Кейт Мидълтън, която дори е посещавала когнитивно-поведенческа терапия заедно с него.