Джейда Пинкет Смит празнува красотата си. Тя реши да поздрави всички "мои братя и сестри без коса" по повод Национален ден на голата глава в САЩ, 13 септември.

Джейда Пинкет Смит, алопецията и какво сподели за косопада актрисата

Джейда Пинкет Смит не крие трудностите си

Актрисата отново не спестява нищо

Направи го, като качи своя снимка с обръсната глава в Instagram. "Честит ден на голата глава на всички мои братя и сестри без коса", гласи постът й. И спечели повече от 61 хиляди сърца от последователите си, пише People.

За първи път актрисата говори за загубата на косата си по време на епизод на Red Table Talk - токшоуто, което води, през 2018 г. През декември миналата година в откровено видео, в което показва едно от голите петна по скалпа си, разказа и за живота с алопеция.

Очевидно е, че Джейда Пинкет Смит приема болестта си и винаги, когато говори за нея, го прави с доза хумор и позитивизъм.

"В този момент мога само да се смея", казва тя, докато прокарва пръсти по голото петно. "... просто се появи и ще бъде малко трудно да го скрия. Затова реших просто да го споделя, така че да не задавате въпроси."

Бръснатата глава на актрисата стана тема на разговор по време на 94-те награди на Академията през март, когато съпругът ѝ Уил Смит удари Крис Рок, след като комикът се пошегува, сравнявайки я с редник Джейн.

Крис Рок, Уил Смит, извинението на актьора и какво смята комедианта за него

Доволен ли е Крис Рок от извинението на Уил Смит

Комедиантът най-после си призна

Няколко месеца по-късно актьорът публикува видео, на което се извинява на Крис и семейството му за случилото се. Тогава той подаде ръка на комика с призив да говорят, когато е готов. От тогава Крис Рок само няколко пъти направи закачка, препращайки ни към инцидента. Но до сега не е говорил директно и открито за шамара.