След развода си с основателя на Amazon през миналата година, Макензи Безос днес е втората най-богата жена в света с нетно състояние от 59.8 милиарда долара. По професия тя е писател, но в последните години се е отдала изцяло на различни благотворителни инициативи, които сега може да подкрепя по-добре от всякога.

Макензи, която вече иска да я наричаме с фамилията Скот, разкри подробна информация за това колко пари е похарчила в последните месеци и за какво точно. А общата сметка е - 1.7 милиарда долара за благотворителност.

Макензи подкрепя дейността на общо 116 организации, а най-много пари през миналата година е дарила на тези, които се борят с расизма и подкрепят равенството - над 568 милиона долара.

Снимка 446183

Източник: Instagram / 6figurechix

Това нейно решение е породено от случващото се в световен мащаб в последните месеци и желанието й да допринесе за положителна промяна.

Джеф Безос, най-големият скок в богатството му за един ден и как се забогатява с 13 милиарда

Да забогатееш с 13 милиарда за един ден

Пореден рекорд за Джеф Безос

Други каузи, които Макензи подкрепя, са LGBT движения и организации за равенство между половете, групи за публично здраве и неправителствени организации, борещи се с климатичните промени. И за едно можем да бъдем сигурни - парите на Безос няма да бъдат похарчени безразсъдно, предава Daily Mail.