Най-богатият човек на света Джеф Безос разполага със 189 милиарда долара, според Bloomberg Billionaires Index. А сега срещу името му може да се запише още едно рекордно постижение.

В понеделник, 20 юли, 56-годишният основател на Amazon се превърна в единствения човек в историята на индекса (от 2012 г.), който успя да повиши богатството си с цели 13 милиарда долара в рамките на само 24 часа.

Това е наистина невиждано постижение и най-доброто в кариерата на Безос като милиардер досега. Очаквано, то се дължи на висок скок в цената на акциите на сайта за онлайн търговия - с цели 7.9%, какъвто не е имало от декември 2018 г., уточняват от Time.

Снимка 488900

Източник: GettyImages

Сега личното състояние на Безос на финансовия пазар е по-голямо от това на големи корпорации като Nike Inc. и McDonald's Corp.

Джеф Безос, новото му най-голямо състояние и как стана по-богат от всякога

Джеф Безос е по-богат от всякога

Как му се отразиха разводът и пандемията

Зарази развода с Макензи, на Джеф може и да му се размина да стане единственият човек в света досега, притежаващ 200 милиарда долара, но видимо предприемачът се е устремил именно натам. Нищо чудно, съвсем скоро ще покори и този финансов връх.