Определено новината на тази седмица е, че най-богатият човек на света се развежда. Джеф Безос го съобщи сам в социалните мрежи, а медиите се погрижиха часове след това всички да разберат, че има нова жена в живота му.

Но покрай раздялата след 25 години брак има и един доста интересен акцент, който ще поддържа любопитството ни до самия край на бракоразводното дело. Щом Джеф има близо 140 милиарда долара, колко от тях ще прибере Макензи?

Джеф Безос, Макензи Безос и авантюрата му с Лорън Санчес преди развода

Заради тази жена ли се развежда Джеф Безос

Коя е Лорън Санчес

Най-логичният отговор засега е - половината. До него стигаме заради факта, че двамата с основателя за Amazon нямат предбрачен договор, т.е. всичко, придобито по време на брака, се дели на две след развода. Освен милиардите обаче, семейство Безос притежава и десетки имоти на различни места в САЩ.

Най-вероятно преди повече от две десетилетия Джеф въобще не е и предполагал как ще се развие животът му, а и любовта често надделява над здравия разум. Все пак, основава Amazon в гаража на скромната си къща през 1994 г., но не и без безрезервната подкрепа на съпругата си. А и големите пари идват в последните пет години.

Снимка 399235

Източник: GettyImages

И така, днес Макензи е на път да се превърне в най-богатата жена на света, но не само защото се е развела. Всъщност, тя е един от първите служители на Amazon. Влиза в ролята на счетоводител още при основаването на компанията и продължава да работи за нея през цялото време.

През същото това време семейство Безос живеят толкова странно и обикновено, че чак изглежда подозрително. А Макензи не само не загърбва, а дори развива своето хоби - да пише, но никога не е била издавана от компанията на съпруга си.

Че двамата ще продължат да правят това, което харесват, не се съмняваме. Но, все пак, говорехме за пари. Ако остане "само" със 70 милиарда долара, Безос рязко ще падне на петата позиция в класацията за най-богати хора, а Бил Гейтс отново ще ликува от върха на класацията.

Снимка 399611

Източник: GettyImages

Макензи обаче веднага ще се изстреля на върха на най-богатите жени, оставяйки зад гърба си наследницата на империята L'Oreal Лилиан Бетанкур с нейните 46 милиарда, пише Business Insider.

Дали тези прогнози ще се сбъднат и какво ще се договорят Джеф и Макензи в съда, ще разберем вероятно до няколко месеца. Но техният развод, който спокойно може да се нарече най-скъпият в историята, със сигурност ще премине в пълна конфиденциалност. 

Джеф Безос, Макензи Безос и един развод след 25 години брак

Най-богатият човек в света се развежда

Джеф Безос и една раздяла за милиарди

А и юристи коментират, че всичко зависи не само от законите в щата Вашингтон, но и от преценката на съда. За нас може да ни се струва нечестно Макензи да получи само един милиард, но не е ли това достатъчна сума, за да си живее царски цял живот?!