Лесно можем да определим съоснователя на Twitter Джак Дорси като един от най-големите странници в Силициевата долина. Той не обича честите публични изяви и когато говори, определено има какво да каже.

Дорси се храни по веднъж на ден, медитира всяка сутрин и много държи на пълноценния сън. Затова и е противник на схващането, че за да станеш много богат и успешен, трябва да работиш едва ли не по 20 часа на ден, заяви той в подкаста The Boardroom: Out of Office Podcast.

А това негово твърдение е свързано с факти, които е чел за Илон Мъск, и с времето, което прекарва на работното си място. Ако е истина, че има 70- или 80-часова работна седмица, то за Дорси това е голяма глупост и истинска отживелица.

Снимка 479216

Източник: GettyImages

"Предпочитам да оптимизирам времето си така, че всеки час, всяка минута да бъдат пълноценни, а не да увеличавам времето, в което работя върху нещо - това винаги отнема от неговото качество", категоричен е съоснователят на Twitter.

Според него, когато човек работи много дълги часове, той губи реална представа за случващото се около него. А това винаги изиграва лоша шега. И смята, че ежедневната медитация е нещото, което му помага да бъде фокусиран през целия ден, както и малкото време за себе си, което отделя всяка сутрин, предава CNBC.

Джак Дорси, храненето по веднъж на ден и спартанският режим на изпълнителния директор на Twitter

Спартанският режим на Джак Дорси

Как е винаги в кондиция

Дорси винаги разделя работния си ден между двете компании, които ръководи - Twitter и Square, а след това винаги си оставя време и да си приготви вечеря. Все пак, това е единственото му хранене за деня...

Освен това, той не пропуска да се попита сам какво ново е научил днес и как може да стане по-добрата версия на себе си.