Бижутата и аксесоарите, които сложиха звездите в нощта на Оскарите, са стрували над 30 милиона долара, изчисли списание Forbes. Най-предпочитаната марка от звездите е Chopard, но диамантите на De Beers Forevermark и Harry Winston блестяха най-ярко, пише също изданието. 

Снимка 344452

Източник: GettyImages

Никол Кидман сложи 84 карата диаманти на бижутерската къща Harry Winston. Носителката на Оскар имаше обеци, гривни и пръстени с диаманти.

Снимка 344453

Източник: GettyImages

Мексиканската звезда Салма Хайек също заложи на бижута от Harry Winston за над 4.2 милиона долара.

Снимка 344454

Източник: GettyImages

Хелън Мирън се украси с бижута за 3.8 милиона долара от същата фирма. Британската актриса направи впечатление с царствена платинена огърлица със сапфири и диаманти.

Снимка 344462

Източник: GettyImages

Олимпийската шампионка Линдзи Вон, която приключи с активната спортна кариера и залага повече на публичния си имидж, избра бижута от Bulgari. Американката е с огърлица от платина, злато диаманти и рубини в комплект с ретро обеци, които приковаха вниманието. 

Снимка 344458

Източник: GettyImages

Актрисата Ашли Джъд се спря на същата фирма за своите аксесоари, които са от 1930 г.

Мъжете по-трудно могат да блеснат с бижута, но актьорите Ричард Дженкинс ("Формата на водата") и Уилям Дефо ("Проектът "Флорида") влизат в класацията на Forbes със своите часовници, които са на цена от 9900 и 12 700 долара.

Снимка 344459

Източник: GettyImages

Но и при някои мъже е допустим блясъкът на диамантите. На парти след церемонията Сър Елтън Джон сложи платинен часовник Bulgari Octo Finissimo и брошка със сапфири, рубини, смарагди и диаманти от 1969 г. Поп звездата избра и два пръстена от бяло злато и сапфири на марката.