В последно време темата за ваксините срещу COVID-19 става все по-чувствителна и известните личности трябва да бъдат наистина внимателни, когато изразяват мнението си по въпроса.

Ники Минаж, MET Gala 2021, ваксинацията и защо рапърката не присъства на събитието

Защо не видяхме Ники Минаж на MET Gala

Рапърката има проблем с...

Разбира се, повечето споделят позицията на учените, че това е начинът да се избавим от пандемията, и вече са се ваксинирали. Но има и други, които са на малко по-различна позиция. След Ники Минаж, която отнесе сериозни критики, сега на дневен ред е Даутцен Крус.

Преди дни нидерландският модел, който беше и ангел на Victoria's Secret, заяви, че засега няма намерение да се ваксинира срещу COVID-19. Освен това не смята, че трябва да бъде принуждавана по един или друг начин да го прави, за да доказва здравето си и така да има право да бъде част от обществото.

Снимка 547751

Източник: GettyImages

Крус подчертава също, че не приема изключването на някои хора от социалния живот заради техния медицински статус и заради това дали са ваксинирани или не. А думите й предизвикаха вълна от неодобрение.

Е, намери се и кой да защити русия модел - колежката й Жизел Бюндхен. Отново в социалните мрежи тя изказа мнението си в нейна подкрепа. "Познавам Даутцен и тя е мила и любяща личност", започва позицията й.

Хари Стайлс, предстоящите му концерти и изискванията за ваксини, или отрицателен Covid-19 тест

Хари Стайлс и специалното му изискване за концерт

Поп звездата се присъедини към други изпълнители

"Не мога да повярвам, че тази омраза е насочена към нея, само защото изразява чувствата си", продължава Жизел. И не крие, че цялото това обвиняване и липса на симпатия дълбоко са я натъжили. "Омразата не е отговорът", категорична е тя и призовава за състрадание и приемане, предава US Weekly.