Може и да е приключил с ролята на Джеймс Бонд, която изпълняваше в продължение на 15 години, но Даниел Крейг завинаги ще остане свързан с героя си. Още през 2006 г., когато излиза "Казино Роял", актьорът става почетен командир на кралската флота, също като самия Бонд.

Даниел Крейг, „Смъртта може да почака“ и прощалната реч на Крейг с героя му Джеймс Бонд

Кое разплака Даниел Крейг

Актьорът сваля смокинга на Джеймс Бонд

А в началото на тази година кралица Елизабет обявява, че той ще бъде удостоен с Ордена на Сейнт Майкъл и Сейнт Джордж - чест, която също е била "присъждана" на агент 007.

И ето че официалната церемония по връчването на ордена се състоя преди ден. Крейг пристигна в замъка Уиндзор, където принцеса Ан - единствената дъщеря на кралица Елизабет, беше натоварена със задачата.

"Очаквахме ви", гласи част от текста към снимката на принцесата и Крейг - уместна препратка към популярната фраза от филмите за Джеймс Бонд. От People ни припомнят, че актьорът е имал многократни срещи с кралското семейство.

През 2012 г. актьорът участва в кратък филм на режисьора Дани Бойл по случай откриването на Олимпийските игри в Лондон. В него героят му Бонд е натоварен със задачата да спаси кралица Елизабет, като самата кралица с удоволствие се включва в снимките.

През септември миналата година пък беше премиерата на последния филм за Бонд с участието на Даниел Крейг "Смъртта може да почака". На събитието в Лондон актьорът беше поздравен лично от принц Уилям и Кейт Мидълтън.