Бутан е една много интересна държава, която определено си струва човек да посети. Наред с факта, че основна цел на правителството е стремежът към щастие на всеки негов поданик, което дори е записано в член 9 от Конституцията на страната, държавата си има и ред други странности, ако можем да ги наречем така.

Преди повече от три месеца на крал Джигме Кесар Намгиал Вангчук и на кралица Джетсун Пема се роди второ дете, но въпреки това семейството все още не е съобщило как се казва бебето.

Kакто добре ни е известно, когато се роди нов член на което и да кралско семейство в Европа, едно от първите и най-важни новини е да се съобщи полът и името му.

По традиция в Бутан обаче, кралската двойка пази в тайна името за определен период от време (в повечето случаи няколко месеца), след което го оповестява на специален ритуал, пишат от People.

Кралското семейство на Бутан обаче си позволи да качи първи снимки на принца в социалните мрежи. Поводът да го направят се оказа рождения ден на кралицата. На снимките се вижда как Джетсун Пема, която на 4 юни ще стане на 30 години, държи момченцето, което се роди в средата на месец март. На друг кадър съпругът ѝ - Джигме Кесар Намгиал Вангчук, го е взел на ръце, а до него стои кралицата и по-големият им син - принц Джигме. 

От написаното под снимките става ясно, че в близките няколко дни кралското семейство все пак ще съобщи как се казва малкият принц.

Бутан и каква е политиката на единствената страна в света, която има Министерство на щастието

Как се живее в най-щастливата страна в света

Уникалната политика на азиатското кралство