Блейк Лайвли и Пен Баджли са както двойка на екрана, така и двойка в истинския живот, когато снимат сериала "Клюкарката". През това време Блейк е вече сравнително известна, а Пен тепърва става популярен именно чрез сериала, в който и двамата участват.

Блейк Лайвли, Райън Рейнолдс и раждането на четвъртото им дете

Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс го направиха отново

Двамата отново в пълния си блясък

Щом разбират за връзката им, медиите засилват интереса си към тях и двойката навлиза в стресиращ период, за който обаче Пен Баджли изтъква и нещо много положително. По думите му връзката с Блейк Лайвли го е спасила от това да тръгне по много лош път.

Става въпрос за наркотиците. През онези години немалко звезди злоупотребяват с различни вещества. Сред тези знаменитости са Даниел Радклиф, Деми Ловато, Хейдън Панетиер и други. За разлика от тях обаче Пен Баджли не развива зависимост и именно за това признава Блейк Лайвли. "Блейк не пиеше и мисля, че връзката ни по някакъв начин ме спаси от това да тръгна по този път", споделя актьорът в интервю пред Variety.

Въпреки това обаче той не е напълно неопитен в употребата на наркотици. В интервюто Actors on Actors на Variety бившият му колега от "Клюкарката" Чейс Крауфорд то пита дали е пробвал LSD, за да се подготви за сцена, в която героят му приема халюциногенния наркотик. А на въпроса Пен Баджли отговаря уклончиво: "В началото на 20-те си години направих много опити."

Блейк Лайвли, Джъстин Балдони, It Ends With Us и новината, че двамата ще участват във филма

Когато Блейк Лайвли се забърка в любовен триъгълник

Каква ще е следващата роля на актрисата

Но вместо да злоупотребява с наркотици, когато е в лош период, Пен Баджли признава пред Variety, че се справя като пътува и практикува "много физически техники, от дишане до медитация". В крайна сметка открива и бахайската вяра. "Помислих си: "Ако наистина искам да участвам в подобряването на света, мисля, че трябва да стана бахай."