Бил и Мелинда Гейтс изненадаха много хора с новината за раздялата си. Двамата обявиха, че са в процес на развод тази пролет, но не са конкретизирали причините, довели до това решение. А сега те взимат още едно сериозно такова, което касае общата им работа.

Мелинда ще се оттегли от управлението на фондацията им "Бил и Мелина Гейтс", ако до две години тя или той преценят, че не могат да работят повече заедно. Това се казва в изявление на изпълнителния директор на фондацията Марк Сузмън, цитирано от People.

"Двамата ясно са заявили желанието си да останат отдадени на това да работят в бъдеще като партньори и съоснователи на фондацията", се казва в изявлението. В случай, че някой от двамата прецени, че общата им работа е невъзможна, Мелинда ще се оттегли.

Снимка 314930

Източник: Getty Images

"В този случая тя ще получава лични средства от Бил за филантропската си дейност. Тези средства ще са напълно отделно от средствата, с които оперира фондацията."

Бил Гейтс, Мелинда Гейтс, дъщеря им Фийби, разводът и колко дълго са го отлагали

Откога са разделени Бил и Мелинда Гейтс

И защо ни го казват чак сега

Бил и Мелинда Гейтс съобщиха, че стартират процедура по развода си през май 2021 г., след 27 години брак. Според People, причините са много, но основната е тотално различното им виждаne за света. "Тя се интересува от това на кого може да помогне чрез фондацията. Бил е бил и все още е най-заинтересован от развитие на бизнеса си."