В последните месеци Ариана Гранде предпочита да споделя мисли и чувства чрез своите песни. Все пак, тя е певица и в това няма нищо толкова странно. Но едно от последните сторита, които публикува в Instagram, определено ни изненада, но и определено не приятно.

На Ариана доста й се насъбра напоследък. След терористичната атака на неин концерт в Манчестър през 2017 г. тя преживя и края на две любовни връзки - прекратяването на годежа си с Пийт Дейвидсън и смъртта на Мак Милър. А подобни травми със сигурност оставят отпечатък върху здравето на човек.

Посттравматично стресово разтройство е диагнозата, поставена на Гранде. Тя сподели снимки от направен скенер на главата и друг, на който се вижда "нормален мозък", допълвайки, че това е плашещо и въобще не е шега. 

Снимка 418308

Източник: Twitter / Music News Facts

Според психиатри, силни травми, като тази някой да се взриви и да убие десетки на твой концерт, могат да доведат до трайни последствия в мозъка, за лечението на които са необходими медикаменти и специална терапия. 

Симптомите, които се проявяват при това състояние, са тревожни мисли, депресия, безпокойство, натрапчиви спомени от травмиращия момент. Всички те са свързани с промени в мозъчни структури и невротрансмитери, които отговарят най-вече за страха и стреса. Именно те се забелязват на мозъчния скенер на изпълнителката.

Това е първият път, в който Гранде говори за преживяното през онази септемврийска вечер. Тя неведнъж е споделяла, че няма как да засегне тази тема и да не започне да плаче. А явно проявата на посочените симптоми са я накарали да потърси експертно мнение и да разбере какво точно се случва в главата й.

Ариана Гранде, милионите й и за какво певицата ги харчи

Как Ариана Гранде харчи милионите си

Малките изкушения на певицата

Очаквано, споделянето на Ариана за нейния здравословен проблем предизвика вълна от коментари и съпричастност в социалните мрежи. На тях певицата отговори, че не е искала да стресне никого, а когато се почуства по-добре и готова за това, ще говори повече по темата.