Ан Хатауей е жена-хамелеон - тя може да излъчва както нежна и изящна, така и дръзка фатална жена. И това е доказателство, че изобщо не се страхува да експериментира със стила си.

She Came to Me с Питър Динклидж и Ан Хатауей - една необичайна любовна история

Ан Хатауей както не сме я виждали досега

Актрисата си партнира с Питър Динклидж

В интервю за Vogue актрисата признава, че в началото на кариерата си не си е давала сметка, че може да разнообразява визиите си и затова се е придържала към един основен.

"Чувствах се наистина изгубена... докато не разбрах, че има толкова много стилове. И след като го разбрах, сякаш нещата си дойдоха на мястото. Но това важи за мен, хората са различни. Някои държат да носят черно поло всеки ден."

За вдъхновението ѝ да експериментира с дрехите, Ан Хатауей издава, че "виновникът" е стилистката ѝ Ерин Уолш. Актрисата не крие, че се възхищава най-вече на умението ѝ всяка визия да изглежда сякаш е подбрана без усилие.

В последно време обаче Ан Хатауей се чувства дори още по-освободена да поема рискове в стила си. И споделя, че тази смелост идва от влиянието на поколението Z - всички родени между края на 90-те и началото на 2000-те години.

По думите на актрисата младежите от това поколение очевидно възприемат модата по забавен начин и това се отразява на работата на дизайнерите.

Зендая, Ан Хатауей и Приянка Чопра засенчиха звездите на филмовия фестивал в Кан

Защо всички гледат към Зендая, Ан Хатауей и Приянка Чопра

Стилни и красиви на събитие на Bulgari

"Може би винаги е било така и аз съм била единственият човек, който е гледал как всички останали се забавляват. Но просто възможността да се наслаждавам на това ми се струва, че ме кара да бъда по-освободена отпреди", завършва Ан Хатауей.