2023 г. се очертава доста натоварена за Ан Хатауей. Eileen - един от новите филми, по които тя работи - беше представен на филмовия фестивал Sundance. Освен с него актрисата е ангажирана и около Mother's Instinct, в който си партнира с Джесика Частейн. И защото явно два филма не са ѝ достатъчни, Ан Хатауей работи и по трети, озаглавен The Idea of You.

Ан Хатауей, новия й филм Eileen и емоционалните спомени на актрисата от началото на кариерата

Новите филмови превъплъщения на Ан Хатауей

Филмът Eileen и неудобните въпроси

Но явно всичко това не стига да запълни графика на актрисата, за която тъкмо разбираме, че ще снима и още един филм. Става въпрос за поп музикалния епос Mother Mary, чийто режисьор и сценарист е Дейвид Лоуъри. Главните роли в него са отредени на Ан Хатауей и Михаела Коел.

Засега се знае, че филмът ще бъде поп мелодрама, която проследява историята на музикантка (Ан Хатауей) и връзката ѝ с емблематичен моден дизайнер (Михаела Коел). Джак Антоноф и Charli XCX ще напишат и продуцират оригинални песни за филма, част от който ще бъде и музиката на композитора Дениъл Харт. Освен това Mother Mary ще бъде заснет в Германия.

За Михаела Коел - другата актриса с главна роля, знаем, че е спечелила няколко награди за участието си в сериала I May Destroy You. Няма как да не отбележим, че тя влезе в историята като първата чернокожа жена, спечелила Еми за сценарий за антологичен сериал. Трябва да споменем и скорошното ѝ участие в "Черната пантера: Уаканда завинаги", а тази година пък това в сериала Mr. and Mrs. Smith на Amazon.

Ан Хатауей, селфито ѝ от леглото и защо всички го обсъждат

Когато Ан Хатауей публикува снимка от леглото си

Ето защо всички я обсъжат

Режисьор е Дейвид Лоуъри, който наскоро работи по сценария и режисурата на Peter Pan & Wendy с участието на Джуд Лоу, Алън Тудик, Моли Паркър и Яра Шахиди. Филмът ще бъде пуснат в Disney+ на 28 април, пише Deadline.