Четиримата членове на култовата шведска група се събраха за първи път от много време. В четвъртък, 26 май, те се появиха на червения килим на новата ABBA Arena, създадена специално за тях в лондонския Олимпийски парк.

ABBA, виртуалното шоу „Voyage“ в Лондон и какво да очакваме от него

Какво да очакваме от виртуалното шоу на ABBA

Билетите вече са в продажба

Причината, заради която Бьорн Улвеус, Ани-Фрид Лингстад, Бени Андерсон и Агнета Фалтско са отново заедно, е премиерата на виртуалния им концерт, в който изпълнителите "оживяват" чрез холограми, изпълнявайки най-големите си хитове.

Концертът е и в подкрепа на петия студиен албум на ABBA - Voyage, който групата издаде през ноември, миналата година, и който е и първото им издание от близо 40 години насам.

Последната обща публична изява на групата бе през 2016 г. в Стокхолм, за да отбележи 50-годишнината от приятелството между Улвеус и Андерсон. Преди това групата не се е появявала заедно от 1986 г. насам.

Музикантите прекараха пет седмици в студио, изпълнявайки 22 песни, включени в 90-минутния концертен сетлист. Причината: да може екипът, който ги заснема, да улови всеки маниер и движение от изпълнението.

Целта на съзателите на концерта е да пресъздат Агнета, Ани-Фрид, Бени и Бьорн с помощта на нова технология, която връща образите им от 70-те години - периодът, който е най-силен за групата.

Бьорн Улвеус от ABBA разказва защо прочутата група не е била на почит в Швеция

Къде и защо ABBA не са били на особена почит

Разказва основателят на шведската група Бьорн Улвеус

Много популярни личности присъстваха на уникалното дигитално шоу. Сред тях бяха кралят на Швеция Карл Густав XVI и съпругата му Силвия, както и звезди от шоу бизнеса като Кайли Миноуг и Кийра Найтли.