В края на тази година Милош Раонич ще навърши 34 години и предвид проблемите му с контузии едва ли още дълго ще имаме възможността да го гледаме на корта.

Карлос Алкарас и Nike - любов (и договор) за милиони

Карлос Алкарас и Nike - любов (и договор) за милиони

Испанецът жъне успех след успех

В момента канадецът е под номер 186 в ранглистата на ATP и е далеч от най-добрите си години. В момента обаче Раонич се състезава на турнира cinch Championships в Лондон, където напомни за себе си.

Милош Раонич успя да отстрани британеца Камерън Нори в първия кръг, но не самата победа бе впечатляваща, а един конкретен аспект от играта на тенисиста - неговият сервиз.

Снимка 670034

Източник: GettyImages

Раонич записа цели 47 аса (точки, вкарани директно от сервиз), което е своеобразен рекорд за ATP във формат от три сета. 18 от асовете бяха реализирани в последния сет, а най-впечатляващ бе този със скорост от 232 км/ч., пише TENNIS.com.

След мача тенисистът заяви, че се радва за рекорда, който е записал и най-вече, че в крайна сметка е победил, защото иначе не би могъл да му се наслади. До момента рекордът за най-много асове в един мач от три сета се държеше от хърватина Иво Карлович, който преди почти десет години записа 45 аса срещу Томаш Бердих.

На трето място също е постижение на Карлович, който година по-рано, през 2014 г, записа отново 45 аса, но този път срещу Даниел Брандс.

Колко голям ще бъде рекордният награден фонд на Wimbledon 2024

Колко голям ще бъде рекордният награден фонд на Wimbledon 2024

Ето за какви суми става дума

Постижението на Милош Раонич е забележително, но абсолютният рекорд за асове, отбелязани обаче в петсетов формат, принадлежи на Джон Иснър, който през 2010 г. в мача си срещу Николас Махут на Wimbledon отбеляза 113 аса. Самият Махут тогава записа впечатляващите 103 аса.