За 11-та поредна година ЖИВЕЙ АКТИВНО! събра хиляди хора по улиците на София.

Много столичани изпълниха бул. Витоша и бул. Евлоги Георгиев и се включиха във велопоход, воден от Тити Папазов, на скейтборд и ролери с Ангел Ковачев, бягане с препятствия - с Тереза Маринова и пешеходно шествие, за да популяризират активния начин на живот, спорта и балансираното хранене.

Снимка 240237

Най-големите български спортисти и звезди поведоха походите и живяха активно заедно със своите семейства и приятели. За първи път тази година към Евгени Иванов-Пушката се присъедини и Владо Николов.

Снимка 240236

Крайната цел бе Южен парк. Там бяха разположени различни площадки за спорт. В самото начало на парка популярният фитнес инструктор Финдо, познат от "Сървайвър",  организира тренировки на поляна за малки и големи.

Снимка 240251

Източник: Lifestyle.bg

Тити Папазов пък се включи в баскетболни уроци за феновете на играта. На голямата поляна Евгени Иванов-Пушката и Владо Николов влязоха в ролята на съдии на волейболен турнир.

Снимка 240250

Източник: Lifestyle.bg

Южният парк танцува в ритмите на зумба, игра тенис на маса, лакрос, kangoo jumps, футбол, Bulgarian Bag, въздушна йога и мн. други.

Снимка 240244

Източник: Lifestyle.bg

Чаровни малки гимнастички от клуб "Илиана" също се включиха в спортния ден.

Снимка 240249

Източник: Lifestyle.bg

Стената за катерене и ходенето по въже събраха любители на екстремните преживявания.

Снимка 240252

Източник: Lifestyle.bg

Кулинарното шоу с шеф Виктор Ангелов, познат от "MasterChef", също не бе подминато от хората. Оказа се, че има много желаещи, които се включиха в надпреварата, а именно - да приготвят таратор. Шеф Ангелов пък издаде и някои малки тайни, като това, че при дегустация на ястията се започва от най-лекото и накрая се стига до по-основните. Освен това той сподели, че в една кухня ножът за хляб се хаби най-бързо и затова е хубаво да има поне 3 ножа - един за месо, друг за хляб и трети - за останали продукти.

Снимка 240243

Източник: Lifestyle.bg

Спортният празник завърши с традиционния концерт под мотото на Живей Активно!. В музикалния маратон, които стартира в 18.00 часа, се включиха Сантра, Дивна, Играта, Павел и Венци Венц, Лео, Ангел Ковачев и др.