Десет нови електрически модела очакваме от Volkswagen в периода до 2026 г., а един от тях бе представен, макар и пестеливо, по време на CES 2023 в Лас Вегас. 

Тест драйв, Volkswagen ID.5 GTX, личните карти и защо е важно да имаме идентичност

Volkswagen ID.5 GTX - смислен автомобил, който умее да балансира

Тест драйв: Volkswagen ID.5 GTX

Новият EV флагман на немския производител е ID.7 - седан с усъвършенствани електронни системи, както и подобрена аеродинамика, която спомага за реализирането на максимален пробег до 700 км с едно зареждане. 

По време на изложението не успяхме да видим колата в пълния й блясък, тъй като купето бе дегизирано с “дигитално” покритие от няколко слоя, но се очаква в идните месеци VW да разкрие повече за предстоящия модел. 

Снимка 601941

Източник: Volkswagen

Все пак успяхме да научим, че шестият модел в ID серията на производителя ще е оборудван с множество нови сензори и ще може да “усеща” кога се доближаваме до автомобила. 

Снимка 601943

Източник: Volkswagen

Тогава ID.7 сам ще включва климатично охлаждане или затопляне на купето в зависимост от това дали е лято, или зима. 

Снимка 601942

Източник: Volkswagen

Шофьорът пък ще се радва на ново арматурно табло, към което има 15-инчов тъч екран, както и на AR heads-up дисплей и нови бутони за управление на мултимедията и климатика. 

Volkswagen ID.3, кога и какво да очакваме от следващите електрически модели

Какво да очакваме от електрическия Volkswagen ID.3

Доставки - в края на 2023 г.

ID.7 ще се произвежда в завода на Volkswagen в Емден, Германия, но за разлика от някои от останалите ID модели ID.7 ще се продава както в Европа, така и в САЩ и Китай.