По време на мотоизложението във Франкфурт тази седмица Lamborghini представи дългоочаквания си първи хибриден автомобил, който е и най-мощният модел на марката до момента.

Sián е истински шедьовър във всяко едно отношение - като започнем от брилянтния и заплашителен дизайн, минем през хибридния двигател с обща мощ от 819 коня, и завършим с това, че ускорението от 0 до 100 км/ч се случва само за някакви си 2.8 секунди.

Горивният V12 двигател е с мощност от 785 коня, докато електрическият мотор вкарва още 34 конски сили и осигурява рязко потегляне и мигновено ускорение.

Снимка 441318

Източник: Lamborghini

Максималната скорост на Sián е 350 км/ч, като ускорението до това ниво се случва по-бързо, отколкото при Aventador SVJ, който далеч не може да бъде счетен за тромав.

За разлика от повечето хибриди и EV автомобили на пазара, Sián не разчита на литиево-йонни акумулатори, а на специални суперкондензатори.

Снимка 441322

Източник: Lamborghini

Те осигуряват три пъти повече мощ от батерии със сходен размер и са три път по-леки от батериите, предлагащи еквивалентна мощ.

Снимка 441319

Източник: Lamborghini

Истината обаче е, че дори да имахме милион и нещо евро, за да си купим Sián, пак нямаше да можем, защото от Lamborghini ще произведат само 63 бройки, всички от които вече са продадени.