Само 49 екземпляра от Fiat 500 Abarth Assetto Corse ще бъдат пуснати на пазара. С този автомобил тунинг подразделението Abarth се завръща на състезателните писти и за да отбележи това събитие пуска и лимитирана серия за клиенти.

500 Abarth Assetto Corse е базирано на серийният модел 500 Abart. Задвижва се от същият 1.4-литров двигател, но с подобрена охладителна система, нов турбокомпресор и нова електроника.

Така 1368-кубиковият агрегат вече развива 200 конски сили и максимален въртящ момент 300 Нм. Скоростната кутия е 6-степенна механична, а управлението на волана е със състезателни настройки.

За да се подобри пътното поведение има специално окачване със състезателни амортисьори и по-ниска височина на автомобила. Спирачките са Brembo вентилирани и перфорирани с диаметър 305 мм отпред и 264 мм отзад.

Автомобилът се предлага в сив цвят с червени лепенки. Отстрани има място за състезателен номер. Отзад на покрива е монтирано антикрило, а предната маска е много по-ниска с големи въздушни отвори.

Джантите са 17-цолови, ковани с ниско тегло и със специална боя кореспондираща с общият вид. Fiat 500 Abarth Assetto Corse е 180 килограма по-лек, от стандартният модел, има по-малка височина и по-широка следа на пътя. Теглото е само 930 килограма. Отвътре са монтирани само две ултралеки спортни седалки, има и спортен волан и ролбари в цялото купе.

Агенция Speed-Press