Измежду десетките прототипи на автономни и електрически автомобили по време на CES 2019, тази малка каравана бе един от продуктите, които ни направиха най-силно впечатление.

Подобното на яйце ремарке е дело на BMW и The North Face, които са обединили сили, за да създадат лека и същевременно устойчива на природните капризи каравана, която можем да замъкнем дори до най-отдалечените места.

Снимка 399356

Източник: BMW

Изненадващо или не, караваната не е накачулена с електроника, а най-технологичният й аспект е материята, от която е направена. Futurelight е материал, създаден от The North Face, който "диша" и пропуска въздух, без да позволява на влагата да прониква.

Материалът е напълно водоустойчив и се счита за най-добрият подобен продукт на пазара.

Снимка 399357

Източник: BMW

Рамката и конструкцията, на която се нанизва тентата, както и всичко по ходовата част, са по дизайн на BMW.

Все още няма много обявени детайли относно караваната, но знаем, че ще може да се тегли спокойно от двама души, които след това ще могат да полегнат на изключително леки, но здрави легла, направени от карбонови елементи.

От снимките виждаме и малко дистанционно, което ни кара да предполагаме, че караванта ще може да се управлява и от разстояние. 

Снимка 399355

Източник: BMW

Колелата са оборудвани с дискови спирачки, така че да можем да законтрим ремаркето здраво, дори и при терен с денивелация.

Идеята ни се струва страхотна, но ни липсва усещането за уют, което сме свикнали да получаваме от интериора на подобни мини-каравани.

Hyundai, автономните коли и поглед в бъдещето

Колата, която ще паркираме в хола

Hyundai с невероятни идеи за автономни автомобили