Само дни ни делят от технологичното изложение CES 2019, където една от основните теми ще са автономните автомобили. Очаква се да видим уникални концепции от някои от най-големите производители за това какво ще представлява транспорта в близкото бъдеще. 

Какви технологии ще видим по време на CES 2019

Какви технологии ще видим по време на CES 2019

Наближава един от най-големите технологични форуми в света

Hyundai, които ще са сред участниците на форума, наскоро публикуваха няколко изображения на прототипи на автономни автомобили, за които ще ни разкажат повече по време на CES.

Трябва да признаем, че всичко, което виждаме от графиките, изглежда като от друга планета, но най-впечатляващ ни се струва моделът Elevate.

Снимка 398250

Източник: Hyundai

Според информация от Hyundai, машината ще може да се управлява като кола, но, благодарение на специалните си "ходила", Elevate ще може и да се катери, и да "върви".

Останалите концепции на производителя гравитират около идеята за смесване на мобилност с домашен комфорт по начин, за който дори не сме се замисляли. 

Hyundai, отключването с пръстов отпечатък и поредната иновация

Коя кола ще се отключва с пръстов отпечатък

Близкото бъдеще е още по-близко

Mobility Vision прототипът, продукт на партньорство между Cisco и Hyundai, предвижда автономен автомобил, който се прикачва към мъничък хол или просто стая.

Снимка 398248

Източник: Hyundai

Идеята е колата и стаята не просто да се свързват, но и да се интегрират помежду си. Автомобилният модул ще може да споделя електрическия си заряд с джаджи в стаята и да я охлажда или затопля посредством климатика в колата.

Екраните в колата пък ще се свързват с мрежата на помещението и ще ни снабдяват с информация за всичко случващо се там.

Истински приключения с Hyundai i20 Active

Тест драйв: Hyundai i20 Active

На война със стереотипите или защо младите и улегналите хора никога не се разбират

Когато сме готови да отпрашим нанякъде, просто ще скачаме във фотьойла и колата сама ще ни понася накъдето сме тръгнали.