„Автомобилен салон София" ще отвори врати за осемнадесети път в столицата. Тазгодишното му издание е посветено на товарните автомобили и ще се проведе от 13 до 22 юни. Мястото на срещата е Международният изложбен център на "Цариградско шосе" в София.

Тридесет и две на брой ще са премиерите през тази година, което е с девет бройки повече спрямо предишната, когато форумът беше за леките автомобили, отбеляза Ивайло Жеглов, генерален мениджър на "Експо Тийм", традиционен организатор на изложението.

Моделите ще дефилират върху площ от повече от 12 000 кв. м, като от тях 3000 кв. м външни. Участват 85 фирми. Посетителите ще могат да видят представители на марките Citroen, FIAT, Ford, Ford Cargo, Dacia, Gaz, Isuzu, Iveco, Irisbus, Kia, Land Rover, Man, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Otokar, Piaggio, Renault, Setra, Ssang Young, Skoda, Toyota, Volkswagen и Volvo Trucks.

Цената на билета остава непроменена - 8 лв. Освен това посетителите ще имат шанса да спечелят автомобил след попълване на специална анкетна карта. Щастливците ще могат да избират между моделите Ford Transit Conncet, Peugeot Bipper, Renault Kangoo, Skoda Praktik, Volkswagen Caddy. Другата атрактивна награда от анкетата е едноседмична почивка в Турция за двама, предоставена от транспортно-туристическата компания Unino Ivkoni.


Агенция Speed-Press