Признаваме, че гърдите са най-малко любимата ни част от пилето. Ако имаме избор, винаги посягаме към бутчето или ядем бялото месо солено, панирано и много калорично. Главната редакторка на кулинарния сайт The Kitchn обаче разкри трик, по който да приготвим гърдите достатъчно сочно и апетитно.

Снимка 491159

Източник: iStock

"Този метод изисква доверие," пише Фейт Дюранд. А причината е, че щом прехвърлим месото в тигана и го похлупим, не бива да повдигаме капака в никакъв случай. Ето и подробностите.

Сложете пилешките гърди на дъска и начукайте най-дебелата им част с дъното на стъклен буркан - целта е да станат по-крехки. Подправете със сол и черен пипер от двете страни.

Загрейте дълбок тиган и добавете в него масло, зехтин или слънчогледово олио. Добавете гърдите и пържете около минута, докато добият златист цвят от едната страна.

Обърнете ги, намалете котлона на ниска температура и похлупете плътно тигана. Оставете ги да се готвят така 10 минути без да вдигате капака.

След като 10-те минути минат, изключете котлона. Не докосвайте обаче капака и не местете от котлона. Оставете пилето да отлежава още 10 минути.

Снимка 491160

Източник: iStock

Ето и финалният момент - пилешките гърди са готови. Крехки и сочни, можем да ги добавим към салата "Цезар", паста или да ги хапнем така, придружени от салата.