Като фенове на редовното закусване предпочитаме бавни и хранителни закуски, по възможност с компания. През седмицата за подобен лукс няма време, но може да използваме уикенда, за да подготвим бърза и вкусна закуска за делниците. Като долната.
Източник: iStock
Продукти:
- 2 чаши овесени ядки
- 3/4 ядки (макадамия или други)
- 1 с. л. морска сол
- 1/4 ч. л. канела
- 1/4 чаша кокосово масло
- 1/4 чаша кленов сироп
- 1/2 ч.л. ванилия
- 1/2 кокосови стърготини
Приготвяне
Нагряваме фурната до 180 градуса и подготвяме тава с хартия за печене. Смесваме овесените и другите ядки, солта, кокосовите стърготини и канелата в голяма купа. Стопяваме кокосовото масло и го добавяме към сухата смес, след което слагаме и кленовия сироп, и ванилията. Разстиламе добре разбърканата смес в тавата и печем 11 минути. Вадим, разбъркваме добре и печем още 10-15 минути, докато леко покафенее.
Изчакваме сместа да изстине, след което можем да я натрошим и приберем в плътно затварящ се съд, за да не се овлажнява и омеква.