Карантината вкъщи не е причина да се откажем напълно от спорта. Има редица занимания, които можем да прави сами у дома, както и много полезни приложения за това. А фоумролерът пък е един непретенциозен уред, който е полезен не само за спортуващите, но и за всички, подложени на стрес.

Фоумролерът е изработен от меки или малко по-твърди материали, устойчиви на натиск, и е изключително лесен за използване.

Действа директно на фасцията - съединително-тъканната ципа, която обвива и разграничава отделните мускули и мускулни групи. Когато стресът или мускулното напрежение се натрупат, фасцията се схваща и става твърда. Само няколко минути масаж с фоумролера ще облекчи не само мускулите, но и цялостното напрежение.

Употребата на фоумролера подобрява цялостната циркулация в тялото и позволява по-бързото насищане с кислород на кръвта, лимфния дренаж и освобождаването на токсините. Освен това е препоръчителен и за хора, които почти не се занимават със спорт, особено ако са преминали 40 години - след тази възраст мускулите започват да се срастват, а масажът спомага за намаляване на този процес.

Ако не сме сигурни как да ползваме фоумролера, е добре да се консултираме със специалист или поне да изгледаме няколко показни видеа в Youtube. Уредът със сигурност ще ни накара да сме малко по-отпуснати в тези трудни времена.