Изложба на младата софийска художничка Венета Дочева може да бъде видяна във варненската галерия „Арета" до 22 октомври.

Експозицията е първата, която авторката прави в морската столица, след досегашните си изяви през тази година - самостоятелни изложби във Френския културен център в София, Българския културен институт в Братислава, в Севлиево и няколко участия в общи експозиции.

"Стремежът ми е чрез картините си да покажа, че акварелът, който често е подценяван, всъщност е техника с необятни възможности.

Той е в състояние да предаде както колорит, така и силна емоционалност на творбите, и носи в себе си огромен заряд, сила и мощ", казва Венета Дочева.

Изложбата "Откровения" във Варна показва последните творби на художничката, в които стремежът й е да разкрие спокойствието и хармонията, които ни заобикалят, както и омиротворението, което може да постигне всеки, ако навлезе в дълбините на собствената си душа.

През 2009 г. пък я очаква ново голямо предизвикателство - самостоятелна изложба в една от най-престижните софийски галерии - "Лик".