Студентите о Юлиян Недев, Георги Иванов и Александър Стоянов са се захванали с амбициозната задача, да организират изложба посветена на Втората световна война и Денят на Победата - 9 май.

Идеята за експозицията е породена от желанието да се  почетат загиналите във Втората световна война, независимо на кой фронт или на чия страна са се сражавали.

Изложбата е под наслов "ПРОПАГАНДА: Изкуството в служба на държавната пропаганда по време на Втората световна война".

Искахме да направим нещо оригинално и тъй като темата е прекалено обширно дискутирана и всеки е гледал филм или снимки от този период, решихме подхода ни да е малко по-различен и да покажем пропагандни плакати от войната.

Самата изложба представлява 86 плаката и няколко скици и акварел на Ханс Лиска, които са изключително въздействащи и любопитни.

Тъй като показваме плакати принадлежащи и на двете страни в конфликта ясно може да бъде видян контраста и също така приликите в ползваните похвати.

Плакатите показват по какъв начин правителствата се опитват да провокират населението преди появата на масовите визуални медии като телевизия и интернет.

Пропагандата е разгледана като инструмент за манипулация и мотивация ползван от държавата насочен към своето население и средство за дезинформация и деморализация насочен към общественото мнение на противника.

Самата изложба ще продължи от 10.05 до 21.05.2010 г. в Историческия Факултет на СУ "Св. Климент Охридски".