Партито Techno Files ще представи визуални и звукова ретроспекция на последните 10 години техно.

Последното за сезона голямо парти на Renesanz ще се проведе в столичната зала „Христо Ботев" на 13 декември.

Заглавието на мероприятието "Techno Files" не е избрано случайно - това е и предишното име на Renesanz, което се бе превърнало в култ сред феновете във времената на ъндърграунда.

За събитието са поканени някои от легендите в техно жанра - Speedy J (Холандия), The Advent (Англия), Cave (Норвегия), Ortin Cam (Белгия), както и сърбите Concrete DJz и англичанина Micromattic.

"Много хора си спомнят с носталгия за зората на техното. С това парти искаме да съживим спомените и първоначалното чувство, което ни накара да живеем с тази музика.

Именно за това поканихме такива класически артисти, някои от които идват за първи път у нас. Подготвяме и специална тематична визия, която ще проследи историята на електронната култура в България", споделят Balthazar & JackRock.

Билетите за Techno Files струват 25 и 35 лева, като могат да бъдат намерените в магазините на Germanos, „М Свят", Usit Colours, Orange Center, „Пикадили", офисите на Вестникарска група България, както и в разпространителската мрежа на Eventim.