Новият албум на Era "Reborn" вече е на българския музикален пазар от „Вирджиния Рекърдс".

Омагьосващата музика извира от такива дълбини на неземното, че може да бъде записана колкото столетия назад, толкова и в някой от бъдещите векове.

Новият им опус "Reborn" (четвърти студиен албум) отново e уникална стилова алхимия - сплав от ориенталски елементи и мистика.

Създател на Era е китаристът Ерик Леви, основател на популярната в САЩ през 80-те години хеви метъл банда Shakin' Street.

Той е и автор на музика за много филми, един от които е хитовата комедия "Les Visiteurs" ("Посетителите") на френския режисьор Жан-Маре Поаре.

Дебютният им албум „Era" е записан в студиото на Питър Гейбриъл „Real World" и с ритъм секцията от състава на Фил Колинс - басиста Лий Склар и барабаниста Честър Томпсън.

Сюжетът на първата композиция от албума - "Ameno", която се превърна в световен хит, е основан на легендата за замъка Монсегур, белязан от трагичната си история и обладан от мистериозния чар на югоизточната френска провинция Катар.

Преминал отвъд границите, събрал различията в едно, вторият им албум „Еra 2" потъва дълбоко в чувствата, предизвиквайки въображението ни.

Пътувайки през неизвестното, 10-те песни на този опус разтърсват с виолите и електронните си инструменти, допълнени от неописуеми вокали.

Третият им албум „The Mass" е микс от величествени вокали и бийтове - истинско бягство от реалността.