Брилянтният мюзикъл Mamma Mia!, игран на осем езика и гледан от повече от 30 милиона души в над 170 града по света, това лятото ще получи и своя филмов вариант.

Пресъздавайки магията на АВВА на големия екран, филмът е истински холивудски хит.

Звездният екип е съставен от Мерил Стрийп, Пиърс Броснън, Колин Фърт и Джули Уолтърс, които изпълняват 17 класики на иконичната група.

Вдъхновен от класиките "Dancing Queen", "S.O.S.", "Money, Money, Money" и "Take a Chance on Me," Mamma Mia! е история за майките и дъщерите, старите приятели и новите членове на семейството.

Дона (Мерил Стрийп) е независима и самотна майка, която притежава малко хотелче на гръцки остров. На дъщеря й Софи (Аманда Сейфрийд) предстои сватба.

На нея Дона е поканила двете си дългогодишни приятелки - практичната и разумна Роузи (Джули Уолтърс) и богатата, няколко пъти разведена Таня (Кристин Барански). Но Софи тайно е поканила и още трима гости.

В търсене на това кой е нейният баща, Софи кани трима мъже, които 20 години по-рано са посетили средиземноморския рай.

В следващите 24 хаотични и магични часа на този остров ще разцъфти нова любов и ще се съживят стари романси.

Саундтракът е миксиран, мастериран и продуциран от самите музикални гении на АВВА - Бени Андерсон и Бьорн Улвеус, а песните се изпълняват от актьорите.

Мерил Стрийп и Джули Уолтърс оставят уникален отпечатък върху "Dancing Queen", а Пиърс Броснън и Мерил правят запомняща се версия на „SOS".