В деня на труда 1 май, ще се състои едно от най-очакваните събития в програмата на H.M.S.U. - второто издание на „КЛАСИКА".

Серията започна миналата година с незабравимото шоу, което легендарните Roni Size, Dynamite MC, Bryan Gee спретнаха в зала Христо Ботев. Тази година на гости ще са класиците Ed Rush & Optical и MC Ryme-Tyme - имена добре познати и любими на всеки поклонник на дръм енд бейс културата.

Събитието ще се проведе в АСКО Деница, където се състоя и десетия рожден ден на организацията на 23 януари. За повече комфорт и по-добро настроение капацитетът на залата ще се увеличи с 50%. Акцент както винаги ще е безкомпромисният с качеството си звук, патент на H.M.S.U., познат от събитията в парти център 4КМ, подсигурен от професионалистите от Clear Sound.

Бен Сетъл познат като ED RUSH е един от настоящите лидери в нюскул дръм енд бейс звука. Стилът му е уникален - мрачен звук, гангста поведение и смазващи баслинии. Още през 1997 започва да работи с OPTICAL и двамата спомагат за насочването на жанра в посока текстеп и тустеп.

Заедно създават лейбъла Virus и реализират редица съвместни проекти, сред които са и албумите "Wormhole" (1998), "Creeps" (2001) и дванайската "Pacman" (2002). Парчетата им помитат класациите и налагат нова дефиниция на понятието дръм енд бейс. Новаторският им стил е отчетлив и в последвалите "The Original Doctor Shade" (2003), "Out of the Box" (2004) и "Chameleon" (2006). Междувременно се сипят 12" издания и участия по света.

В София сетът на дуото ще бъде представен от ветеранът зад микрофона - MC Ryme-Time, който още преди десетилетие набира скорост с трите солови 12" в една година за лейбъла Saigon. Артистът има зад гърба си двоен албум и дузина сингли, стотици участия на сцена и колаборации с мнозина артисти.

Пропуските са на цена от 25лв на предварителна продажба и 30лв цена на входа.

Билети в София в магазини Corporide, Vision, Dukan Meloman, BreakPoint и online.