След доста голямо прекъсване от филми от киновселената на Marvel тази година най-сетне нещата потръгнаха и вече по кината се завъртяха цели два.

"Вечните", Rotten Tomatoes и негативните ревюта на филма до момента

Провал ли ще се окаже "Вечните"

Какво е положението в Rotten Tomatoes

Всъщност от миналия петък са вече три, защото тогава беше премиерата на "Вечните". Въпреки че изминаха три дни от нея критиците все още не са никак благосклонни към филма.

Рейтингът на филма в Rotten Tomatoes (към момента на писане на статията) е едва 48%, което по стандартите на сайта го прави "развален". На другия полюс са оценките от публиката, където процентите са доста по-високи - 81%.

И въпреки че никой не очакваше филм на Marvel да предизвика толкова смесени реакции, представянето в бокс офиса е на ниво. Според The Hollywood Reporter за първите три дни от премиерата си "Вечните" е спечелил 71 милиона долара от кината в Северна Америка.

Като добавим приходите от останалите страни по света, където вече е наличен за гледане, сумата набъбва на 161.7 милиона долара, което е второто най-добро откриване в условията на пандемия.

Салма Хайек, "Вечните" (Eternals) и защо за малко да се откаже от ролята във филма

Защо Салма Хайек е била готова да откаже да играе във "Вечните"

Има неща, с които актрисата не прави компромиси

Но въпреки това "Вечните" остават в дъното на класацията от всички 26 филма от киновселената на Marvel по приходи за първите три дни. Най-лошото представяне до момента се държи от "Ант-Мен", който през 2015 г. спечели 57.2 милиона долара.