Лично за нас, няма две мнения по въпроса, че "Страна на Лъвкрафт" е сред най-добрите сериали, които сме гледали през 2020 г. И не само ние мислим така, защото и рейтингът му беше доста висок.

"Страната на Лъфкрафт", Lovecraft Country, сериалът на НВО по историите Х.Ф. Лъфкрафт с финален трейлър

Задава се ужасяващ нов сериал на НВО

Премиерата му предстои

И когато тези два фактора са на лице, съвсем логично е да си помислим, че ще има втори сезон. Още тогава обаче от HBO дадоха индикации, че това може и да не се случи.

Което, разбира се, ядоса феновете на сериала. Ца официално прекратяване или подновяване обаче така и не се говореше. Но ето че то вече е факт. От Deadline разбираме, че HBO официално са решили да не подновяват "Страна на Лъвкрафт" за втори сезон.

Първият сезон беше базиран на книгата на Мат Ръф и опасенията на екипа са били, че без книга, която да следват, вторият няма да се получи толкова добре. Въпреки това е направен опит, като през февруари беше обявено, че Миша Грийн и още няколко сценаристи работят върху различни идеи за сюжета.

"Страната на Лъвкрафт", Кели Амира и обвиненията на актрисата, че кожата ѝ е била потъмнена

Когато кожата ти е твърде светла за ролята

Кели Амира срещу "Страната на Лъвкрафт"

Защото целта е била да има качествена история, която да бъде разказана. И няма как да не се съгласим с това, но няма и как да не сме разочаровани, че няма да видим Джърни Смулет и Джонатан Мейджърс отново заедно на екран в ролите на Летиша и Атикъс.