Няма да си кривим душата, че "Страната на Лъвкрафт" беше сред любимите ни сериали през 2020 г., като ни изненада много приятно.

За момента официално не е потвърдено дали ще има и втори сезон, но пък си е доста вероятно. А докато чакаме да разберем какво ще е бъдещето на сериала, около него се разрази лек скандал.

Актрисата Кели Амира използва профила си в TikTok, за да сподели, че цвета на кожата ѝ е бил умишлено потъмнен от гримьорите. Амира има малка роля в сериала, която е на по-млада версия на една от героините, която виждаме на снимка.

@kelliamirah

Reply to @selahhassni they really did me like Zoe saldana as Nina Simone #storytime #extra #backgroundactor #tvfilm #blackfishing #onset #part2

original sound - KelliAmirah

Във видеото си актрисата казва, че е била развълнувана от факта, че ще бъде около звездите на сериала, но е останала разочарована, когато е видяла, че кожата ѝ е била потъмнена. Амира казва, че преди това да се случи една от гримьорките е изразила съмненията си, че кожата ѝ е по-светла от тази на героинята, която трябва да изиграе.

Според The Hollywood Reporter, от HBO пък са заявили, че това е неправилно и не е бивало да се случва, като дори са взети мерки подобно нещо да не се повтаря в бъдещите им продукции.

След като историята нашумя Кели Амира получи критики към себе си в социалните мрежи, че е позволила подобно отношение към себе си. На това пък тя отговори, че в онзи момент е била слаба, но и недостатъчно заинтересована.