С пускането на "Черния Адам" по кината Дуейн Джонсън и Warner Bros. Discovery дават заявката, че безцелното лутане между отделни филми със супергерои ще приключи и най-после киновселената на Marvel ще има достоен опонент.

"Черния Адам" (Black Adam), Дуейн Джонсън и какво знаем за героя

Кой е Черния Адам и какво трябва да знаем за него

Дуейн Джонсън става антигерой

Много се спекулира около това дали ще видим Супермен в "Черния Адам", като още по-голямата чуденка е, ако това наистина се случи, кой ще бъде в ролята на най-силния супергерой на DC. Според източници на The Hollywood Reporter, това ще бъде Хенри Кавил.

Точно така, твърди се, че актьорът ще се завърне отново в ролята на Супермен, което идва като лека изненада след като се отказа от нея преди няколко години. Но Кавил никога не е загърбвал възможността отново да сложи червеното наметало и да раздава правосъдие.

Източниците твърдят също така, че в Warner Bros. Discovery се говори усилено за втори самостоятелен филм за героя, като, разбира се, именно Кавил да влезе в неговата роля. Дори има продуцент и желан сценарист - Кристофър МакКуори, който е отговорен за последните няколко филма за "Мисията невъзможна".

И докато не е напълно сигурно дали ще видим Супермен в "Черния Адам" дори за няколко секунди, източниците на списанието твърдят, че именно Дуейн Джонсън е в основата на завръщането на Хенри Кавил в ролята.

Самият той иска да има филм, в който неговият герой и този на Кавил да се изправят един срещу друг. Но не е било лесно да убеди шефовете в Warner и DC, че това трябва да се случи. След като е получил отказ за поява на Супермен в "Черния Адам" от Уолтър Хамада, който отговаряше за филмите на DC в Warner Bros., Скалата не се е спрял. Той е разговарял с още няколко високопоставени лица в компанията, докато не е получил своето.

И това не е всичко ново около DC и супергероите им. Същите тези източници на The Hollywood Reporter твърдят, че Джеймс Гън, който режисира "Отрядът самоубийци" и създаде сериала "Миротворецът", се е захванал с нов мистериозен филм. Към момента обаче няма никаква ясно какво точно ще прави Гън и дали ще бъде преди или след втори сезон на сериала с Джон Сина.

"Черния Адам" (Black Adam), Общността на справедливостта и какво знаем за нея

Какво е Общността на справедливостта

"Черния Адам" е по кината след седмица

Но е ясно едно - щом Гън е замесен, значи ще видим нещо нестандартно. Има напълно реална възможност режисьорът да се захване именно с въпросния бъдещ втори филм за Супермен, което би било епично. Междувременно, Мат Рийвс продължава да работи върху продължение на "Батман" с Робърт Патинсън, както и върху още няколко филма с герой от обкръжението на Брус Уейн.