Не са един и двама актьорите, които казват, че едно от нещата, които много обичат в професията си, е фактът, че могат да се превръщат в тотално различни хора.

Джесика Частейн, The Eyes of Tammy Faye и как гримът за ролята се е отразил зле на кожата ѝ

Ролята, която се е оказала изпитание за Джесика Частейн

Понякога трябват жертви в името на изкуството

И понякога не говорим само за доброто актьорско изпълнение, а за изключителната работа на хората, които отговарят за грима и прическите на снимачната площадка. Джесика Частейн например беше направо неузнаваема в The Eyes of Tammy Faye.

Неслучайно филмът спечели Оскар именно в категорията за най-добър грим и прически. Сред невероятните трансформации трябва да причислим и тази на Еми Росъм в сериала на Peacock - Angelyne.

В него актрисата от "Безсрамници" влиза в ролята на Аджелин - жена, която през 80-те години на миналия век, буквално завладява всички билборди в Америка и бързо се превръща в изключително популярна личност.

Макар и малцина да знаят коя точно е тя и с какво точно е известна, освен с появата си на рекламни пана, разбира се. За да се превърне в Анджелин, Росъм споделя в профила си в Instagram, че всеки ден е прекарвала по около седем часа в подготовката на грима и прическата.

И за да онагледи процеса, защото той е бил много повече от обикновеното гримиране, актрисата споделя няколко снимки, на които се вижда, че носи и специално изработени изкуствени гърди. Еми Росъм пояснява, че целият процес за нея е бил много мъчителен.

Просто защото е изпитвала болки от мехурите, които са се образували от изкуствените гърди. А често ѝ е било трудно и да диша отново заради тежестта на гърдите. Зрението ѝ пък редовно е било замъглено заради двойните контактни лещи, които е трябвало да носи.

The Crowded Room, Том Холанд, Еми Росъм и нови попълнения във филма на Apple TV+

Голямото предизвикателство за Том Холанд и Еми Росъм

Когато играете майка и син, а разликата ви е само 10 години

Но въпреки всички физически изпитания, актрисата смята, че работата по Angelyne за нея е бил един голям подарък. За такъв Росъм смята и екипът, който всеки ден я е преобразявал в Анджелин.