Поне за момента "Домът на дракона" (House of the Dragon) оправдава голямото чакане и дава на феновете на Game of Thrones точно това, което най-много искат - кръв и дракони.

"Домът на дракона" (House of the Dragon), епизод 3 и какво знаем за него от тийзъра

Скок във времето и още обрати в трети епизод на "Домът на дракона"

Тийзърът дава насоки, огън и дракони

Особено в епизод три, където се състоя най-голямата битка от началото на сезона. Но се оказва, че няма как да не бъдат допускани грешки. И не говорим за някакви сюжетни дупки и пропуски в сценария, а за грешка по време на монтажа и добавянето на визуални ефекти.

Зорко следящи фенове на сериала са забелязали, че в трети епизод има нещо забравено (и този път не е чаша за кафе). В сцената, в която крал Визерис (Пади Консидайн) трябва да разговаря с дъщеря си Ренира (Мили Алкок), преди това да се случи той подава писмо на един от своите поданици.

При подаването обаче се вижда част от ръката на Визерис и по точно безименият пръст и кутрето му, който са обвити в някаква зелена материя, която най-вероятно е ръкавица. И това не е част от сериала, а голям пропуск на екипа, който се грижи за специалните ефекти.

Въпросната зелена ръкавица най-вероятно е поставена на тези два пръста, за да помогне при монтажа за по-достоверното представяне на нараняванията на краля. Помним, че в предните два епизода бе показано как той получава различни рани от факта, че седи върху Железния трон. Рани, които обаче не отшумяват така лесно.

Една от тях е на кутрето на Визерис, а очевидно се е пренесла и на пръста до него, но някой от екипа по специални ефекти е пропуснал този малък детайл. Според Variety от HBO са реагирали веднага, като са заявили, че ще поправят тази грешка.

Game of Thrones, Емилия Кларк, гафът със забравената чаша и кой е виновен за него

Кой е виновен за гафа с чашата в Game of Thrones

Време е за малко спекулации с хумористична цел

Това не е първият път, в който се случва подобен гаф. В последния осми сезон на Game of Thrones в епизод четири на екран се видя една забравена чаша от кафе, която прилича досущ на тези от Starbucks. А във Вестерос Starbucks не е имало.