Едва два епизода от "Домът на дракона" (House of the Dragon) са видели бял свят, а еуфорията около сериала е толкова голяма. И се случва толкова много неща. От рекордите, които епизодите поставиха по гледаемост, до ранното подновяване за втори сезон.

Мигел Сапочник, "Домът на дракона" и напускането на режисьора и продуцент

Неочакваните сътресения в "Домът на дракона"

Мигел Сапочник е аут

Е, не очаквахме един от основните виновници за създаването на сериала - Мигел Сапочник, да напусне, но напрежението около Вестерос и всичката отговорност не понасят на всеки. Трудно се издържа чакането между епизодите, но затова пък са и тийзърите.

От разпространен такъв за трети епизод, който ще бъде пуснат идния понеделник, 5 септември, разбираме, че се задават още повече екшън и обрати. Ще се опитаме да не разкриваме кой знае колко от сюжета на излъчените до момента епизоди, но все пак, всеки, който не ги е гледал, трябва да бъде внимателен оттук нататък.

В тези два епизода ни беше начертана сюжетната линия, която ще проследим до края на сезона, в най-общи линии. А именно - възможно ли е жена да седне на Железния трон. Понеже това е предистория, знаем отговора, но това не означава, че сме спрели да симпатизираме на Ренира (Мили Алкок), която бе обявена за законен наследник на трона.

Чичо ѝ Демън (Мат Смит) обаче няма да преглътне толкова лесно пренебрегването си, което ще породи и още заплетени ситуации. В тийзъра на трети епизод ни се загатва, че крал Визерис Таргариен (Пади Консидайн) все пак е избрал да се ожени за Алисент Хайтауър (Оливия Кук).

И се загатва, че ще видим известен скок във времето, защото се говори за раждането на принц Егон, който ще се яви единственият наследник от мъжки пол на крал Визерис. Това ще разклати отношенията между баща и дъщеря, а самата Ренира ще се озове в опасност.

Демън пък ще е на бойното поле, където се справя най-добре, а драконите могат да се окажат основния коз в ръкава на Таргариен в разразилата се война, пише Decider.