TikTok продължава да е едно от най-популярните мобилни приложения на планетата ни, като към септември месечните потребители на видео платформата наброяват над 800 милиона, сочат данни на Oberlo.

Джеф Безос, служителите в Amazon и забрани ли им да ползват TikTok

Игричките на Безос с TikTok

Просто грешка или добре премислен план

Още миналата година някои западни страни изразиха притеснения относно влиянието на приложението върху младежите, а малко по-късно се появиха сведения, че TikTok е "троянски кон" на Китай.

Така по-рано тази година Индия, където приложението е свалено над 610 милиона пъти, забрани TikTok на територията си, като подобна офанзива предприе и САЩ.

Снимка 500176

Източник: GettyImages

В Америка съдбата на TikTok продължава да зависи от това дали собствеността над платформата ще премине в ръцете на американска компания, след като приложението бе обявено за заплаха за националната сигурност

Съвсем наскоро Пакистан се превърна в поредната страна, която забранява TikTok, но не заради съображения за сигурност, а заради "неморалното си и неподходящо" съдържание.

Телекомуникационните служби в Пакистан съобщиха в отворено писмо, че са дали възможност на TikTok да подобри модерирането на съдържанието, така че да се елиминират считаните за неморални постове.

Снимка 500175

Източник: GettyImages

Това обаче не се е случило и на страниците на правителството се появи съобщение, че от девети октомври приложението ще бъде блокирано, като властите цитират оплаквания от "различни сегменти на обществото".

Доналд Тръмп, сделката за TikTok и получи ли одобрението на американския президент

Решението на Тръмп за TikTok

Ще го бъде ли или не

От TikTok все още не са коментирали новите разпоредби.